İŞ İDARESİ SİMÜLASYONLARI

(Deneyimleyerek Öğrenmek)

Dinlerim Unuturum, Görürüm Hatırlarım, Yaparım Anlarım. *Çin Atasözü

Pilotlar, askeri personel ve AKUT gibi kurtarma ekipleri gerçek vakalarla karşılaşmadan önce zorlayıcı durumlarla baş edebilmek için simülasyonlardan faydalanmaktadırlar. Emniyetimizi ve canımızı teslim edeceğimiz pilotlara ve askeri personele karşılaşılacakları durumlar konusunda neler yapmaları gerektiğini simülasyonlarla öğretirken, şirketleri teslim edeceğiniz yöneticilere, yönetirken nelerle karşılaşacakları konusunda neden benzer şekilde eğitimler vermeyesiniz?

Şirket yönetmek oldukça kompleks bir iştir. Bu süreci kolaylaştırmak için çok uluslu şirketler NEDEN simülasyonlara başvuruyorlar?

Şirketler, stratejik birliktelik ve uygulama yetkinliği elde etmek için aşağıdaki faktörlerden bir veya birden fazlasıyla karşı karşıya kaldıklarında İş İdaresi Simülasyonlarına yöneliyorlar:

  • Yeni bir stratejiyi ve buna bağlı kritik başarı faktörlerini başarmak için
  • İnovasyon bakış açısını hızlandırmak ve inovasyona bağlı stratejiyi hayata geçirmek için
  • Finansal karar verme yetkinliğini ve iş idaresiyle ilgili yetkinlikleri geliştirmek için
  • Satış ekibinin işin tek bir tarafını görmektense tümünü görmesine yardımcı olmaları için
  • Strateji çerçevesinde kültürel bir değişim yapmak için
  • Dışardan satın alınan firmaların mevcut firmayla entegrasyonu için
  • Maliyetleri kontrol altında tutmanın önemini aktarmak için

İş İdaresi Simülasyonu Nedir?

İş yönetimi simülasyonları, yöneticilere günlük rollerinden ayrılarak, sanal bir iş ortamında rakiplerine karşı üstünlük sağlamak ve şirket değerini artırmak için gerekli tüm parametreleri yönetme fırsatı sunar. Katılımcılar, risk almadan kararlar alarak kritik sonuçları (iyi veya kötü) deneyimler ve en uygun çözümleri bulurlar; böylece şirketlerinin kritik başarı faktörlerini nasıl iyileştireceklerini keşfeder ve işlerine döndüklerinde alacakları önlemler konusunda yetkinlik kazanırlar. Ayrıca, kritik finansal verileri okuma ve değerlendirme becerilerini de pratik yaparak hızla geliştirirler.

Bu Programa Kimler Katılmalı?

Pazarlama, genel yönetim, finans ve satış gibi alanlarda faaliyet gösteren kurum çalışanları, stratejik düşünme becerilerini geliştirmek ve farklı departmanların genel işleyişe etkilerini anlamak isteyenler için bu eğitim programı faydalı olacaktır. Program, orta ve üst düzey yöneticilerin bilgi ve becerilerini artırmak ve yeni bakış açıları kazandırmak üzere özel olarak tasarlanmıştır.

Simülasyonların Faydaları

strategy-plan-target-mission

Strateji

Yöneticiler kendi alanlarında birer girişimci gibi hareket etmesini öğrenmelidirler. Katılımcılar bir girişimci olarak kurguladıkları stratejileri deneyimleyerek öğrenecekler ve kararı verirken kurguladıkları stratejilerin katkısını değerlendirmeyi öğrenecekler.

Yönetim

Marka vaadini ve kimliğini koruyarak karlılık hedeflerini tutturmanın yöntemleri farklı firmaların uygulamalarından örneklerle paylaşılacak. Ayrıca markalar arasındaki ilişki netleştirilecek ve ideal bir portföy oluşturmak için gerekli yaklaşımlar öğretilecek.

İlave Kaynak İçin Müzakere

Yöneticiler her dakika kurumlarını veya birimlerini ilgilendiren kararlar almak durumundalar. Bu kararları alırken veriler önemli rol oynamasına karşın hangi veri nasıl değerlendirilmeli ve karar verme süreci nasıl olmalı konusunda desteğe ihtiyaç duyarlar. Simülasyonlar güvenli ortamda karar alma dinamiklerini öğretir.

Başarıyı Ölçme

Firmalar para harcamayarak da kârlı olabilirler ancak uzun soluklu olabilmek için doğru varlıklara yatırım yapmak ve rekabet gücünü artırmak önemlidir. Simülasyon çalışması yardımıyla yöneticiler sonuçlarının finansal etkilerinin yanı sıra pazaryeri dinamikleri üzerindeki rollerini de öğrenecekler.

Simülasyonlu Eğitimlerin Kapsamlarında Neler Var?

  • Bilgisayar ortamında bir şirket kurup tüm dinamiklerini yönetme kabiliyeti
  • Pazarlama planı şablonu
  • İngilizce simülasyonlarda 8 hafta erişim imkânı. Türkçe simülasyonda ise sonuçlarla ilgili yazılı geribildirim.
  • Katılım sertifikası
  • Ödüller

Ödüller

Bir Girişimci Olarak Şirketinizi Yönetmeye Hazır mısınız?
BTO Yetkilisiyle temasa geçin.